KOCH borok az M. Petrol hálózatában
Az M. Petrol és Koch borászat együttműködésének köszönhetően, egy széles és minőségi borkínálat vált elérhetővé borkedvelő vásárlóink számára a töltőállomásaink polcain.
A KOCH borászat története:
1742-ben Hajósra érkezett, majd 1744-ben Császártöltésen telepedett le Koch József, aki a falut alapító 13 család egyikének feje volt. Ő lett az első kereskedő a községben. Szőlőtermesztésbe és borászkodásba kezdett és ez tovább szállt apáról fiúra 10 generáción keresztül. 1969-ben születtem, nagyapáim és dédapáim is szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkoztak, ezért már gyermekkoromban megszerettem a szőlőt, a löszfalba vájt pincék illatát és hangulatát. Nagyapám felnőtté válásomig nagy hatással volt rám. Ő tanított meg a szőlőtermesztés és a borászat alapjaira, sőt a borkereskedelem fogásait is tőle lestem el. Első szőlőültetvényemet is ő vásárolta nekem 1991-ben, Hajóson. A kezdetektől éreztem, hogy ez az a tevékenység, amely teljessé teheti életemet és tenniakarásomat. Felsőfokú tanulmányaimat is szőlész-borász szakmérnökként fejeztem be. Folyamatosan növeltem a szőlőültetvényeim területét, s a császártöltési borospincéket kinőve egy új pincészetet építettem. Mint szőlész és borász hiszek abban, hogy megfelelő szőlőfajták kiválasztásával, nem mennyiség-, hanem minőség-orientált termesztéstechnológiával kiváló minőségű borokat lehet készíteni a Hajós-Bajai borvidéken is, hiszen az ország ezen részén a legmagasabb a napsütéses órák száma, amely a szőlő minősége szempontjából az egyik legfontosabb tényező. A modern technológia – a vele járó magas színvonalú higiéniával – összeegyeztethető a hagyományos borkészítési és kezelési eljárásokkal. Véleményem szerint jó alapanyagból még jobb minőségű borokat lehet - és kell - előállítanunk, melyek a borfogyasztók örömére és egészségére kell, hogy váljanak.
Szőlőültetvények
Pincészetek: Borotai Pince, Villányi Pince
Borverseny Eredmények
Forgalmazott borok:
![]() |
Cserszegi Fűszeres
Ez a cserszegi fűszeres igazán friss és gyümölcsös bor, illata citrusos, ízében a roppanó szőlőszem üdesége köszön vissza. Könnyed, száraz fehérbor. 11-12 °C-on fogyasztása salátákhoz, tésztaételekhez ajánlott. 0,75 l 12,5% Vol 2018
|
![]() |
Chardonnay
Korszerű technológiával készített, fajtajelleges, ízben és zamatban gazdag, harmonikus fehérbor. 11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez sós tésztákhoz ajánljuk. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések kiváló kísérője. 0,75 l 12% Vol 2018
|
![]() |
Hajós-Bajai Irsai OlivérVirágzó tavaszi rét illatát, szikrázó napsütés vidámságát, friss gyümölcs roppanó üdeségét zártuk e palackba. Szabadítsa ki és élvezze ezt az érzést! Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. 0,75 l 11,5% Vol 2018
|
![]() |
Kékfrankos Rosé
Korszerű technológiával készített, friss és gyümölcsös bor. Illatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében a roppanó szőlőszem üdeségét érezni. Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott, halételek és könnyű fogások mellé. 0,75 l 12,5% Vol 2018 |
![]() |
Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon RoséSzínében a félbe vágott eper jelenik meg. Illatában fajtajelleges málna. Málnás-szedres íz jegyekkel jelentkező, kedves bor, ami egy kiemelkedő adottságú fajta, a biztosan kezelt reduktivitás és a borász merészségének sikeres találkozója. Az Alföldön ritkán készítenek ebből a nemes fajtából rozét - ez a változat igazolta a törekvést. Kissé telt, mégis jól iható, jelentős borászati tudást sejtető, elegáns bor. 0,75 l 13% Vol 2018
|
![]() |
Kékfrankos
Sötét rubin színe, kellemes illata összhangban van beltartalmi értékeivel. Fiatalos, gyümölcsös száraz vörösbor, amely 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlott. 0,75 l 12,5% Vol 2017 |
![]() |
Merlot
Ez a fahordóban érlelt merlot bor magán hordozza a Szekszárdi borvidék minden szépségét. Gyümölcsös, bársonyos fajtajelleges. 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlott. 0,75 l 13% Vol 2018
|
![]() |
Cabernet Sauvignon
Fahordóban érlelt karakteres vörösbor. A Hajós-Bajai borvidék legkiválóbb fajtája mely magába gyűjtötte a rengeteg napfényt, a bácskai feketeföld gazdagsását, valamint a gondos törősét a szőlőben és pincében. Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.
0,75 l
13,% Vol
2018
Díjak:
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst
|
![]() |
Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon
Bíbor színű bor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel. Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a gyümölcsösséget. A fajta könnyedebb, önálló fogyasztásra sarkalló, gyümölcsökben gazdag változata. Nem a robosztusság, hanem a játékos gazdagság kap itt szerepet. 0,75 l 14% Vol 2018 Díjak: XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst |
![]() |
Villányi PortugieserÜde, kedves illat, bársonyos íz jellemzi e friss melegszívű oportót. Lassan kortyolva izgalmas, felüdítő élményt nyújt. 0,75 l 12% Vol 2017 Díjak: XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst |
A további forgalmozott KOCH borokról érdeklődjön a töltőállomásainkon.